Kiskert Az Erkélyen | Konyhakert Az Erkélyen | Családi Könyvklub

Nincs mindenkinek saját kiskertje, de lehet mindenkinek privát konyhakertje! Akár az erkélyen vagy bent a konyhában. Nem kell hozzá más, csak némi kreativitás és egy-két fondorlat, hogy sokáig szépek és egészségesek legyenek a növényeid, s a legjobb, hogy mindezek mellett esztétikus és környezettudatos lesz az otthonod is. Nézegess képeket és gyűjts inspirációt konyhakert-ötletekből! Az ültetésnél érdemes odafigyelni a réteges talajösszetételre. Legalulra célszerű agyagkavicsot tenni, mert segít a talaj optimális PH-értékének elérésében, erre rakjunk egy vékony réteg homokot, majd tápdús talajt. Gyakori, hogy a boltban, kertészeten vásárolt konyhakerti növény hamar elpusztul. Ennek a föld-összetétel az oka. Ugyanis amiben árulják a konyhakerti növényeket, az a földkeverék nem hosszútávú termesztésre van tervezve. Ezért fontos, hogy hazavitel után ültessük át növényünket tápanyagdús virágföldbe. Az ültetésnél fontos odafigyelni, hogy a gyökerek ne sérüljenek, illetve ne nyomkodjuk le nagyon a földet a beültetett növényre, mert "megfullad" hagyjuk egy kissé lazán a talajt körülötte.

Konyhakert az erkélyen | Családi Könyvklub

Az öntözést csak reggel vagy késő este végezzük, az elszáradt vagy sérült részeket folyamatosan távolítsuk le, mert ezek esztétikailag sem nyújtanak túl szép látványt. Ha mindezt betartjuk, egész nyáron át varázslatos hangulatú erkélyen pihenhetünk. geranium flowersFotó: 123RF Muskátli – Déli fekvésű teraszok éke. Az erős napsütést is bírja, de vízigényes. Petúnia – a legnépszerűbb, félárnyékos helyen is szépen virít. Hosszasan virágzik. Fukszia – felakasztva dekoratív igazán, északi tájolású erkélyek legizgalmasabb virága. Gondoskodást igényel. Margaréta – külön cserépben érvényesül igazán. A jól benapozott helyeket kedveli. Közepes vízigényű. Büdöske – a sárga ezer árnyalatában kapható. Hihetetlenül szívós növény, jól tűri a szárazságot. Verbéna –a szennyezett városi levegőt is jól viseli. Májustól egészen a fagyokig virágzik. Napfényigényes. Teraszra a félfutó változata ideális. Futó Pistike – ültessük akasztós cserépbe. Akár 50 cm átmérőjű gömböt is képezhet. Félárnyékos helyen nyár végéig megbízhatóan virágzik.

Szinte az összes a félárnyékos helyeket kedveli, emellett arra kell figyelni, hogy az ültetésükkel érdemes várni melegebb időre, nagyjából május közepéig. Virágokkal díszített erkély A virágoknál érdemes kifejezetten nagy figyelmet fordítani a megfelelő virágföld és a tápoldatok kiválasztására, hiszen ezek azok a fontos kiegészítők, amelyek elősegítik a növények fejlődését, amellyel szebb eredményt kaphatunk. Amennyiben az erkélyt sokat használjuk, javasolt legalább egy cserépbe büdöskét ültetni, mivel az egy természetes rovarriasztó, amely megkönnyíti a szabad levegőn töltött nyári estéinket. Sok napsütést kedvelő virágok A muskátli egy nagyon kedvező választás lehet napos balkonra, mivel kifejezetten kedveli a napfényt, viszont kihagyhatatlanul figyelembe kell venni, hogy nem viseli jól a sok szelet, ezért attól érdemes óvni. A sok színváltozatban elérhető petúnia is boldogan éldegél napos, széltől védett erkélyeken. Napsütötte, de időnként szeles erkélyre az őszirózsafélékhez tartozó záporvirág is megfelelő választás, amely ráadásul a szárazabb időjárást is jól bírja, hasonlóan a verbénához.

  • 220 volt ua
  • Konyhakert az erkélyen | Családi Könyvklub
  • Legyen gyönyörű kiskert a teraszból - Ripost
  • Konyhakert a balkonon: szüretelés a másodikról - jozsefvaros.hu

10 zöldség, amely az erkélyen, cserépben is megterem | Hobbikert Magazin

palacsinta recept vízzel a tenger szívében online 2 kerület kormányablak
Granát-Galló Tímea A szerző a Greendex kommunikációs vezetője, elsősorban a természeti értékek megtartása és védelme foglalkoztatja. A szerző további cikkei
  1. Panoráma röntgen orosháza gyopárosfürdő
  2. Opel astra h váltó felújítás
  3. Minecraft inventory mentés
  4. Belcanto étterem bezárt
  5. Mystic day ruhák 2020
  6. Retro női tasca da elvira
  7. Saeco minuto vízkőtelenítése in america
  8. Elektromos cigaretta töltő gép olcsón déli part
  9. Móricz gimnázium szentendre
  10. Hatos nyelviskola árak változása
October 22, 2022, 9:44 pm