Mitsubishi Outlander Hibrid - A Plug-In Hybrid Suv-Ok Árbajnoka: Mitsubishi Outlander Phev - Autónavigátor.Hu

Zárásként a közepes felszereltségi szinttől jóval nagyobb fékeket is kapunk elöl, ami jól jön a mérlegelve üresen 1980 kilogrammos tömeget tekintetében. Ezt már nem könnyű behozni a zöld rendszámmal: sajnos jóval drágább lett Az árak terén egyik szemünk sír, a másik pedig nevet. Ugyanis jól megdrágult a modell, igaz, ezért többet is kapunk – a tesztelt csúcsverzió pedig felszereltség tekintetében is többet tud felmutatni, mint korábban. Ennek ellenére nagy ugrás, hogy ahol 2016-ban a csúcsverzió tanyázott, ott most az induló kivitelt találjuk: 14, 4 millióért. Az abszolút csúcs közel 16, 5 millió, vagyis nem csak az akku kapacitása, de a modell ára is ennyit nőtt. Ezt két irányból közelíthetjük meg. Nézhetnénk a hagyományos, dízel Outlander tükrében, de az új típus már csak 150 lóerős kétliteres benzinmotorral elérhető – ez pedig sem fenntartási költségek, sem pedig menetteljesítmények tekintetében nincs a konnektoros típussal egy ligában. Ráadásul a hagyományos modellek nem rendelkeznek programozható klimatizálással, nem tudnak olyan csendesek lenni, és még sorolhatnánk – vagyis kvalitások tekintetében is elmaradnak.

  1. Mitsubishi Outlander PHEV (2019) teszt - Hullámzó érzelmek
  2. Használt Mitsubishi Outlander phev vásárlás - AutoScout24
  3. Újratöltve: Mitsubishi Outlander PHEV 2.4 4WD (2019) - Teszt | Alapjárat
  4. Mitsubishi Outlander PHEV teszt: mit esznek rajta? - JÁRMŰIPAR.HU
  5. GYIK — Outlander PHEV Fans - Magyarország
  6. Egy igazi dugós autó - Mitsubishi Outlander PHEV MY19 Instyle 4WD teszt - AutoPOVr
  7. Lesz új változat a Mitsubishi közkedvelt plug-in hibridjéből - Villanyautósok

Mitsubishi Outlander PHEV (2019) teszt - Hullámzó érzelmek

Használt Mitsubishi Outlander phev vásárlás - AutoScout24

Komoly arányban képviselteti magát az európai és a hazai (használt)autópiacon a japán Mitsubishi Outlander PHEV. Hollandia kedvenc autója nálunk is népszerű, ezért megvizsgáljuk, milyen újonnan az Év Zöldautója 2020 díjra jelölt zöld rendszámos szabadidő-autó. Hogy néz ki? A Mitsubishi Outlander átlagos japán SUV, kissé idejétmúlt, jó pár helyen kinőtt gúnyában, kőkorszaki utastérrel, de modern technológiákkal. Miért ilyen népszerű (a Magyar Outlander PHEV klub Facebook-csoportjának több mint 3675 tagja van)? Talán mert egyszerű, kiismerhető, otthonos és a mindennapokban igen kényelmes autó, ami a zöld rendszám kiváltságát vegyíti egy szabadidő-autó praktikus kényelmével. Nemcsak nálunk kedvelik, a világon az egyik legsikeresebb konnektoros a Tesla Model S, a Tesla Model 3, a Nissan Leaf és a Chevrolet Volt/Opel Ampera után, a kínai plugin hibrideket nem számolva. Hossza 4695 milliméter, szélessége 1800 milliméter, magassága 1710 milliméter, tengelytávja 2670 milliméter. A hátsó fertály kényelmes, az ülések az akkumulátor miatt az elsőkénél magasabban vannak, a háttámla dőlésszöge szabályozható.

Újratöltve: Mitsubishi Outlander PHEV 2.4 4WD (2019) - Teszt | Alapjárat

A 12-ről 13, 8 kWh kapacitásúra növelt akkumulátornak köszönhetően az EPA-szabvány szerinti elektromos hatótáv 35-ről 39 kilométerre nőtt, az elektromos módban elérhető végsebesség pedig 127-ről 134 km/h-ra emelekedett. Az európai piacról mostanában kifaroló Mitsubishi az Egyesült Államokban változatlan alapáron, 36 295 dollárért (10, 7 millió forint) kínálja a felfrissített Outlander PHEV-t. Összehasonlításképp, a negyedik generációs Outlander normál benzines alapmodellje 25 795 dollárba (7, 6 millió forint) kerül. Magyarországon már jó ideje a 2, 4 literes motorra épülő Outlander PHEV kapható, mely minimum 14, 3 millió forint ellenében vezethető haza. Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és mindennap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Mitsubishi Outlander PHEV teszt: mit esznek rajta? - JÁRMŰIPAR.HU

Városban! Végül, de nem utolsó sorban ott vannak a zöld rendszám korábbi cikkünkben részletesen ecsetelt előnyei (különösképp céges vásárlás esetén), amelyek tovább javítják a PHEV esélyeit, erényeit. Persze hidegben, agresszívebb stílusban vezetve és télen fűtve a hatótávolság akár 30-35 km-re is lecsökkenhet, de még így is kedvező, és az egyik legnagyobb az összes konnektoros hibrid között. A GT-PHEV koncepcióból kiindulva pedig ugye látják, hogy mire számíthatunk a jövőben… nem véletlen hát, hogy egyre több gyártó dob piacra hasonló elvű modelleket. Jót tett a formáknak a frissítés - galériaTesztautónkra visszatérve nézzük csak, hogy miben változott a frissített PHEV. Mindenekelőtt a többi Outlanderhez hasonlóan a tervezők kissé agresszívebbre vették a SUV megjelenését és eltüntették a korábbi modell kissé bugyuta 'tojásformáját'. Újak a lökhárítók, az első-hátsó lámpák, a hűtőrács, és több krómozott illetve fényezett elemet kapott az ató. Újdonság még a 18 colos, kéttónusú keréktárcsák megjelenése, illetve két új színt is kapott a PHEV, egy barna és egy fekete fényezés képében.

GYIK — Outlander PHEV Fans - Magyarország

női kosztümök győr

Egy igazi dugós autó - Mitsubishi Outlander PHEV MY19 Instyle 4WD teszt - AutoPOVr

  1. Egy igazi dugós autó - Mitsubishi Outlander PHEV MY19 Instyle 4WD teszt - AutoPOVr
  2. A plug-in hybrid SUV-ok árbajnoka: Mitsubishi Outlander PHEV - Autónavigátor.hu
  3. Angelcare ac300 légzésfigyelő ár
  4. Eladó MITSUBISHI OUTLANDER | Budapesten és országosan - JóAutók.hu
  5. Satel - APD-200 - ABAX2 vezeték nélküli PIR mozgásérzékelő
  6. GYIK — Outlander PHEV Fans - Magyarország
  7. NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
  8. Autó: Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander | hvg.hu

Lesz új változat a Mitsubishi közkedvelt plug-in hibridjéből - Villanyautósok

23 Galéria: Használtteszt: Mitsubishi Outlander PHEV A hibrid technológia igazi front, komoly harc folyik a legjobb megoldás címéért, talán ezért misztifikálják a gyárak a működési mechanizmusokat. A Mitsubishi például eléggé mást tett az Outlander PHEV-be 2013-ban, mint amit az egyszeri Prius-felhasználó megszokott, vagy mint amit a vele egykorú Volvo V60 PHEV-ben találni. Az átlag felhasználónak hibrid mind a három. Pedig a hajtásmódnak komoly hatása van arra, mire jó a kocsi. A Volvóhoz hasonlóan ez is 12 kWh-s akkumulátort kapott, ami jelentősen több, mint a korabeli Prius PHEV (4, 4 kWh), pláne a sima Prius (1, 3 kWh). Legfeljebb 30-50 kilométerre elég, de az igazán fontos különbség, hogy a benzinmotor váltó nélkül, fix áttétellel kapcsolódhat az első kerekekhez. Ez nagy tempóhoz való, országúti sebesség alatt tehát nem zár a kuplung, csak áramot termel a négyhengeres. Ilyenkor kizárólag elektromotorokkal hajt az Outlander. Persze a Mitsubishi családi SUV-ja ettől még nem gyenge, hiszen az első és a hátsó tengelyt egy-egy 60kW (~82LE) teljesítményű elektromotor tekeri, így amikor otthonról, frissen töltve vágunk neki az útnak, egészen az autópályáig, vagy az akksi lemerüléséig semmi szükség a benzinmotorra.

Annyiban igaza van a tévhitet hangoztatóknak, hogy pl. egy lítium-polimer akkus, LCO összetételű mobiltelefon-akkumulátort valóban meg lehet "ölni" egy sima mélyhűtős fagyasztással; az az összetétel már 0 °C környékén "megfagy", azaz üzemképtelenné válik a nagymértékben megnövekedett belső ellenállása miatt. Valódi megfagyásról, szétdurranásról, szétfagyásról nem beszélhetünk, azaz felmelegedés után az akkumulátor üzemképes marad. Elektromos autóknál azonban van még egy jelenség, amiről nem árt tudni: –30 °C körül a lítium akkumulátorokban egy passziválódási folyamat miatt a töltés nagyon lelassul, így több elektromos autó elektronikája is letilthat, mert az akkumulátorok nem veszik fel a töltést kellő intenzitással. De áramot leadni még ekkor is tudnak csökkent szinten, így az elektromos autó a saját kerekein be tud gurulni egy temperált (azaz akár csak –20 °C fokos) garázsba, ahol már fel lehet tölteni, ill. a használat során keletkező veszteségi hő már elég ahhoz, hogy az akkuk elérjék a töltéshez szükséges – 20 °C-os induló hőfokot.

Tipikus Mitsubishi SUV beltér, jó fogású a kormánykerék, a kilátás és az átláthatóság a ma megszokottnál jobb. A rögzítőfék immár elektronikus, automatikus reteszeléssel és oldással, gombnyomásra aktiválható auto hold funkcióvalNem lehet panasz a helykínálatra, a hátsó üléstámlák dőlésszöge is szabályozható, USB-csatlakozó és légbeömlő a hátsó utasoknak is jut Talán sokkal lényegesebb, hogy "villanyautóként", azaz tisztán elektromos üzemben is egészen sokra képes az Outlander PHEV. Menetmódból is választható forszírozott elektromos, de ha fel van töltve a hajtó akkumulátor, akkor automatikusan is emissziómentes városi üzemet kapunk. Nagyon kell ahhoz taposni a gázpedált, akarom mondani menetpedált, hogy városi tempónál (megfelelő akkutöltés esetén... ) bekapcsoljon a benzinmotor. Alaphelyzetben utóbbi is csak áramot termel, tehát soros hibrid üzemmódban dolgozik a hajtáslánc, de a teljes teljesítmény eléréséhez párhuzamos hibrid üzemmódot kapunk. A fedőrolóig 463 literes a csomagtér, alul padlórekeszbe rakható a konnektoros töltő, ugyanott jut hely a gyorstöltéshez szükséges Type2-Type1 kábelnek is.

Mérlegeljük a saját felhasználási szokásainkat, hogy az adott járművel mennyit megyünk majd a ház körül, és mennyit a világ körül. Mert ha tényleg csak nyaraláskor hagyjuk el a megyét, akkor az az évi egy-kétezer kilométernyi utazás emelt fogyasztással sem nagy ár azért, hogy az egyre népszerűbb konnektoros hibridek közül a tágas, kényelmes, és egyelőre úgy néz ki, hogy tartós SUV-ot válasszuk. Törésbiztonság Az Outlander PHEV-t tesztelte az EuroNCAP 2013-ban, ekkor öt csillagos minősítést szerzett. A felnőttek védelmét 88%-ra, a gyerekekét 84%-ra értékelték, míg a gyalogosvédelem 64%-ot kapott – ez a terület fejlődött sokat az elmúlt időben. Nyomott a latban, hogy a sofőrt térdlégzsák is védi, és hogy a hátra bekötött gyerekülések jól megvédték a kicsiket. Az NCAP nem tesztelte, de tulajdonosok örülnek, hogy az első utasülésen is van Isofix rögzítési pont, ha valamilyen okból oda szeretnék bekötni a csöppséget. Kattintson ide a műszaki adatok megjelenítéséhez! Benzinmotor Motorkód 4B11 Lökettérfogat (cm3) 1998 Teljesítmény (LE) 117 @ fordulatszám 4500 Nyomaték (Nm) 186 Első villanymotor S61 82 137 Hátsó villanymotor Y61 195 Rendszerteljesítmény (LE) 190 Méretek Hossz (mm) 4655 Szélesség (mm) 1800 Magasság (mm) 1680 Tengelytáv (mm) 2670 Hasmagasság (mm) Menetkész tömeg (kg) 1810 Csomagtér (l) 463 Üzemanyagtartály (l) 45

October 23, 2022, 12:14 pm